Cloud training: CompTIA Cloud Essentials

Deze tweedaagse Cloud Computing training leidt op voor het internationaal erkende, leveranciersonafhankelijke, CompTIA Cloud Essentials certificaat

Cloud training: CompTIA Cloud Essentials – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 2-daagse klassikale training
Optie 2: In-company training

 

Bent u al Cloud-Ready?

Cloud Computing maakt een onstuitbare opmars door en zet de ICT wereld op zijn kop. Applicaties verhuizen steeds vaker van eigen systemen naar de Cloud. Een trend die organisaties helpt om flexibelere organisaties te bouwen, kosten te besparen en efficiënter te werken. Cloud Computing grijpt in op alle aspecten van ICT: operations (Infrastructure as a Service, IaaS), development (Platform as a Service, PaaS) en portfoliomanagement voor applicaties (Software as a Service, SaaS).

De belangrijkste vraag bij Cloud Computing is nu of alle interne processen voldoende klaar zijn om zonder problemen uit te besteden. Het gaat dan over alle processen; operatie-, applicatie-, ontwikkelings- en integratie processen. 

 

Cloud Essentials – de eerste wereldwijde certificering en standaard voor Cloud Computing

Tot nu toe bestond er nog geen breed geaccepteerde, leveranciersonafhankelijke certificering voor Cloud oplossingen. Hierin is per december 2011 verandering gekomen. De Cloud Essentials certificering is de eerste wereldwijde certificering en standaard die gedragen wordt door zowel CompTIA als de Cloud Credential Council (CCC).

 

Over CompTIA

CompTIA is een internationale, leveranciersonafhankelijke, non-profit certificeringsorganisatie voor IT professionals. CompTIA is met name bekend door de CompTIA A+ certificeringen die in de top 10 staan van de meest gevraagde en gewaardeerde IT certificeringen. Meer dan 700.000 professionals wereldwijd zijn inmiddels CompTIA gecertificeerd.

 

Over de Cloud Credential Council (CCC)

De Cloud Credential Council is een internationale organisatie die standaarden ontwikkelt binnen het Cloud Computing domein ten behoeve van training en certificering. De Cloud Credential Council is leveranciersonafhankelijk en heeft als leden gebruikersorganisaties, leveranciers, verenigingen en internationale certificeringsorganisaties.

 

Cloud Computing – inhoud training

De vertaling van Cloud Computing naar de praktijk is bepaald geen sinecure. Wat wilt u bereiken? Wat is de beste toepassing van Cloud Computing voor u? Hoe denkt u dat Cloud Computing daaraan kan en zal bijdragen? Leidt Cloud Computing tot een positieve business case?

In de tweedaagse Cloud Essentials training wordt gekeken naar de toegevoegde waarde voor uw business, de te behalen kostenreductie, de snelheid van implementatie en schaalbaarheid, beveiliging en disaster recovery en hoe dit allemaal in de praktijk uitwerkt. Tijdens deze certificerende Cloud training worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Cloud Computing: het business perspectief
 • Cloud Computing: het technisch perspectief
 • Cloud Computing invoeren
 • Cloud governance met aandacht voor organiseren, invoeren en plannen
 • Examenvoorbereiding
 • Het CompTIA Cloud Essentials examen


Cloud training – voor wie?

Deze tweedaagse certificerende Cloud training is bedoeld voor business- en IT managers, business- en IT analisten, business process managers, risk managers, testers, IT-infrastructuur specialisten, IT security managers, IT developers, IT architecten, IT consultants, service providers en systems integrators.

 

Cloud Computing training – voorkennis

Om de Cloud Essentials training met succes te kunnen afsluiten is enige ervaring in het IT vakgebied een pré.

 

CompTIA Cloud Essentials certificering – PE punten

De Cloud Essentials training kan van belang zijn voor de dagelijkse beroepsuitoefening van een auditor. In dat geval kan de training in aanmerking komen voor PE-punten. Raadpleeg hiervoor de regelgeving van de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors (NOREA).

De CompTIA Cloud Essentials training is geregistreerd bij het Project Management Institute (PMI) en de National Association of State Boards of Accountancy (NASBA). U kunt 14 CPE c.q. 11 PDU credits verdienen met deze training.

 

Cloud Computing – cursusmateriaal

U ontvangt het (Engelstalige) ‘Comptia Cloud Essentials’ boek.

 

Het CompTIA Cloud Essentials examen

Aan het einde van de training ontvangt u een voucher waarmee u zelf online het Cloud Essentials examen kunt afleggen. Het online examen kunt u zelf inplannen bij een van de ruim 4.000 Pearson Vue testcentra bij u in de buurt. Het CompTIA Cloud Essentials examen bestaat uit 40 multiple-choice vragen en duurt 1 uur. Het examen wordt in het Engels afgenomen. Als u een score behaalt van 65% ontvangt u het CompTIA Cloud Essentials certificaat.

 

CompTIA Coud Essentials – kwaliteit van de content

Vooraanstaande Cloud Computing en Virtualization experts hebben de content van de CompTIA Cloud Essentials certificering samengesteld. De kwaliteit van de content is en wordt voortdurend beoordeeld door experts van IBM, HP, EMC, Virtual Clarity, Cisco en ING.

Cloud training in-house en op maat
Wilt u een grotere groep (vanaf 5) medewerkers laten trainen? Dan is een in-company training wellicht een betere en in ieder geval een goedkopere optie. U kunt ook kiezen voor een in-company training op maat, die volledig is toegesneden op uw wensen en behoeften. Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Cloud Essentials training – beoordeling door cursisten

De CompTIA Cloud Essentials training wordt door cursisten beoordeeld met een 8. Enkele reacties van cursisten:

'Goed bruikbaar om inzicht te krijgen in de 'basics' van Cloud Technology.'
Mike Idris, IT Consultant, Fitech

'De trainer komt met veel praktijkvoorbeelden, kennis en een grote dosis humor. Hij opende onze ogen en na zijn training bezaten wij voldoende zekerheid om de nodige organisatorische veranderingen door te voeren!'
Marco Rijkers, Platform Manager BIS TCC WICC, AEGON Nederland N.V.

'Het geeft handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.'

'Goede training, gegeven door een gedreven docent met veel kennis van het onderwerp.'
Karel Maranus, Project Manager, Valid

'De training geeft een goed beeld van de essentiële zaken van de cloud. De trainer heeft uitgebreide kennis van het onderwerp en geeft relevante voorbeelden.'
Ricardo van Aken, Change & Project Manager

'Bruikbare en praktische training. Enthousiaste docent met een schat aan kennis. Het cursusmateriaal is prima naslagwerk.'

'De training voldoet prima aan de verwachtingen.'

'Helder en toepasbaar. Veel discussie waardoor de stof gaat leven.'

'Goed overzicht in de breedte. Maakt duidelijk dat het niet zo zeer techniek is.'

'Inspirerende training die ogen opent op tot nu toe onbekend terrein.'
Mickel Langeveld, Adviseur Informatie Management, Kadaster

'Geeft een goed overzicht van de niet technische zaken binnen een bedrijf dat denkt aan de Cloud.'

'Erg nuttige cursus om snel up-to-speed te zijn met cloud concepten & hoe deze te herkennen en/of toe te passen zijn in de dagelijkse werkomgeving.'


'Brede view op het onderwerp.'

'Goede snelheid, goede mix.'

'Praktijkvoorbeelden goed.'

'Snel en volledig.'

'Eye-opener met humor.'

'Brengt veel inzicht in het verschil tussen outsourcing en cloud.'

Dag I

 • Cloud Computing – introductie
 • Cloud Computing – inleiding
 • Cloud Computing vanuit een business perspectief
 • Cloud Computing vanuit een technisch perspectief
 • Cloud Computing opnemen als onderdeel van de IT strategie


Dag II

 • Werken in de Cloud
 • Beheren en beheersen van de Cloud
 • Voorbereiding op het examen aan de hand van een proefexamen

 

CompTIA Cloud Essentials examen
Aan het einde van de training ontvangt u een voucher waarmee u zelf online het Cloud Essentials examen kunt afleggen.De training wordt gegeven door een zeer ervaren trainer op het gebied van Cloud Computing.

De tweedaagse Cloud Essentials training wordt gehouden in Breda. De lestijden zijn van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt op de volgende data deelnemen:

 

Cloud Essentials - training I

 • 22 en 23 maart 2018

 

Cloud Essentials - training II

 • 19 en 20 april 2018

 

Cloud Essentials - training III

 • 21 en 22 juni 2018

De kosten van de tweedaagse Cloud Essentials training bedragen € 1.680,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, documentatie en de kosten van het CompTIA Cloud Essentials examen.