PRINCE2 Foundation – Project Management

Deze 3-daagse project management training inclusief examen leidt op voor het officiële en internationaal erkende PRINCE2 Foundation certificaat

PRINCE2* Foundation – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 3-daagse klassikale training incl. certificering
Optie 2: In-company training (incl. certificering)

 

PRINCE2 – in Nederland de meest toegepaste methode voor project management

PRINCE staat voor PRojects IN Controlled Environments en is een internationaal erkende project management methode voor effectief project management. Het doel van PRINCE2 is om projecten succesvoller te laten verlopen. PRINCE2 is geschikt voor alle typen projecten en is gebaseerd op processen. Deze processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project. De methode is ontwikkeld op basis van best practice; praktijkervaringen met projecten in organisaties. PRINCE2 vormt al sinds 1997 de algemeen geaccepteerde best practice op het gebied van project management.

 

Projectmatig werken volgens de PRINCE2 methodiek

In deze zeer praktijkgerichte 3-daagse training wordt ingegaan op de principes van projectmatig werken volgens de PRINCE2 methodiek. De PRINCE2 methodiek bestaat uit 7 processen, die zorgen voor een gecontroleerde start en uitvoering en afronding van een project. De methode bestaat verder uit 7 heldere thema’s, die helpen om de methodiek toe te passen in de praktijk. Deze thema’s zijn: business case, organisatie, kwaliteit, plannen, risico’s, voortgang en wijziging.

Na deze training kent u niet alleen de principes van de PRINCE2 methodiek, maar kunt u deze ook toepassen in uw eigen werkomgeving. Korte, realistische oefeningen helpen u de belangrijkste elementen van de PRINCE2 methodiek in praktijk te brengen, zodat u snel resultaat kunt boeken. Daarnaast bent u optimaal voorbereid om te slagen voor het PRINCE2 Foundation examen dat op de derde dag wordt afgenomen.

 

PRINCE2 Foundation – resultaat training

Na afloop van de PRINCE2 Foundation training:

 • Kent u de (basis)principes van de PRINCE2 methodiek.
 • Bent u in staat de basiselementen in uw eigen werkomgeving toe te passen.
 • Kunt u een project conform PRINCE2 sturen en bewaken.
 • Kunt u actief en effectief deelnemen aan projecten die volgens PRINCE2 worden uitgevoerd.
 • Weet u hoe u de kwaliteit van het projectresultaat kunt borgen.
 • Bent u in staat risico’s tijdig te signaleren en adequaat te managen.

 

PRINCE2 Foundation training en certificering – voor wie?

PRINCE2 is een meerwaarde als u wilt doorgroeien in project management. Bent u projectmedewerker, teamleider of (aankomend) projectleider, medewerker van een project-, programma- of portfolio support office of bent u als kwaliteitsmedewerker op zoek naar de basisprincipes van PRINCE2, dan is deze PRINCE2 certificerende project management training de juiste keuze voor u.

 

PRINCE2 Foundation training en certificering – voorkennis

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen aan de PRINCE2 Foundation training en te slagen voor het examen. Kennis van de basisprincipes van projecten en minimaal 2 jaar relevante werkervaring is een pré.

 

PRINCE2 Foundation – niveau training

De PRINCE2 Foundation training wordt op HBO denk- en werkniveau gegeven.

 

PRINCE2 training – lesmateriaal

Op de eerste dag van de training ontvangt u een uitgebreide trainingsmap met de presentaties, praktijkopdrachten, de casus, een verklarende woordenlijst en een voorbeeldexamen. Tevens ontvangt u het boek ‘PRINCE2™ Edition 2009 - Pocket Guide’.

 

PRINCE2 Foundation examen(garantie)

Deze 3-daagse training bereidt u optimaal voor op het officiële examen PRINCE2 Foundation van APMG International. Het examen bestaat uit 70 multiple-choice vragen. Om te slagen dient u 50% van de vragen correct te beantwoorden. U ontvangt dan van APMG International het certificaat PRINCE2 Foundation. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen. Standaard wordt het PRINCE2 Foundation examen in het Engels afgelegd. Op verzoek is het ook mogelijk het examen in het Nederlands (met Engelse termen) af te leggen.

 

APMG – Association for Project Management Group

APMG - International is gespecialiseerd in de internationale accreditatie en certificering van organisaties, mensen en processen binnen een scala van industrieën en management disciplines. APMG - International is o.m. bekend van PRINCE2*, ITIL*, MoP*, MSP*, MoR* en tal van andere certificeringen.


PRINCE2 Practioner – vervolgtraining

PRINCE2 heeft 2 certificeringsniveaus, t.w. PRINCE2 Foundation, gericht op kennis en begrip, en PRINCE2 Practioner dat een praktische verdieping biedt. Om het vervolgexamen PRINCE2 Practioner te kunnen doen dient u in het bezit te zijn van het PRINCE2 Foundation certificaat.

* PRINCE2®, MoP®, ITIL®, MSP®, MoR® en The Swirl LogoTM zijn geregistreerde handelsmerken van The Cabinet Office.

Uw logo of banner hier? Word dan partner! Als partner heeft u de mogelijkheid om u en uw organisatie gedegen onder de aandacht te brengen van uw doelgroep, o.m. via onze website, brochures, nieuwsbrieven en maandelijkse cursussen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Al vanaf 6 deelnemers kunnen wij de training ‘PRINCE2 Foundation – Project Management' tegen een sterk gereduceerd tarief in-company bij u organiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

In de 3-daagse training PRINCE2 Foundation komen de volgende onderwerpen aan bod

 • Relatie tussen project en bedrijfsdoelstelling
 • Project versus programma
 • PRINCE2 principes, processen en thema’s
 • Voorbereiden van een project
 • Uitvoeren van een project
 • Afronden van een project
 • Business Case
 • Organisatie
 • Plannen en planning
 • Kwaliteitsmanagement
 • Risicomanagement
 • Configuratie management
 • Examentraining
 • Het PRINCE2 Foundation examen


De 3-daagse training PRINCE2 Foundation wordt gegeven door een uiterst ervaren, door APMG geaccrediteerde, Nederlandstalige trainer.

De PRINCE2 Foundation training bestaat uit 3 lesdagen en wordt gehouden in Amstelveen. De lestijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur. U moet rekening houden met een studiebelasting van plm. 8 uur ter voorbereiding op de eerste trainingsdag. De lesdagen zijn:

 

PRINCE2 Foundation - trainingen I

 • 2 t/m 4 april 2018

 

PRINCE2 Foundation - trainingen II

 • 22 t/m 24 oktober 2018

De kosten van de PRINCE2 Foundation training bedragen € 2.480,- (excl. BTW) per persoon, inclusief koffie, thee, lunches, het boek ‘PRINCE2™ Edition 2009 - Pocket Guide’ (t.w.v. € 17,50), een uitgebreide cursusmap, een verklarende woordenlijst, proefexamen, het PRINCE2 Foundation examen (t.w.v. € 272,-) en de examengarantie. 

 

Voor onze Vlaamse cursisten

De kmo-portefeuille is een maatregel die u als Vlaamse ondernemer financiële steun biedt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten. Ook International Management Forum is hier als opleider bij aangesloten. Benieuwd of en hoeveel subsidie u ontvangt? Doe de check op www.vlaio.be!