Programma Management – Managing Successful Programmes (MSP)

Deze 3-daagse programma management training inclusief examen leidt op voor het internationaal erkende certificaat Managing Successful Programmes (MSP) van APMG

Managing Successful Programmes (MSP)* Foundation – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 3-daagse open training incl. examen
Optie 2: In-company training

 

Managing Successful Programmes (MSP) – dé internationaal erkende methodiek voor programma management

Veranderingen grijpen in op uw hele organisatie en haar omgeving. Het goed besturen van al deze veranderingen is van levensbelang voor uw organisatie. Programma management maakt dit mogelijk. Programma management wordt daarom steeds actueler binnen organisaties. MSP is dé methodiek om complexe, strategische, meerjarige veranderprogramma’s succesvol te managen.

 

MSP Foundation – de basis voor succesvol programma management

Managing Successful Programmes, afgekort MSP, is een methodiek voor programma management, afkomstig van OGC, waar ook PRINCE2 vandaan komt. MSP beschrijft de aanpak voor het gecoördineerd aansturen van strategische veranderingen en het realiseren van business voordelen op basis van een portfolio van projecten. MSP is net als PRINCE2 gebaseerd op best practices. De besturing van programma’s volgens MSP sluit direct aan bij de besturing van projecten volgens PRINCE2, maar de methodiek is op zich onafhankelijk van de manier waarop project management wordt toegepast.

In deze praktijkgerichte training leert u meerdere projecten binnen een programma in te richten, te coördineren en effectief aan te sturen. U legt verbanden met strategische doelstellingen, portfolio management en project management. Tijdens de training staat het werken volgens de MSP-methodiek centraal. Via theorie, oefeningen en groepsdiscussies raakt u thuis in de materie. De proefexamens bereiden u optimaal voor op het MSP Foundation examen dat op de laatste dag wordt afgenomen.

 

Managing Successful Programmes (MSP) Foundation training – voor wie?

De 3-daagse training Management Successful Programmes richt zich op het verkrijgen van kennis en inzicht in programma management in het algemeen en in de MSP methodiek in het bijzonder en bereidt u voor op het MSP Foundation examen.

De training is bedoeld voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor programma’s, in een programma omgeving functioneren, en/of kennis willen maken met programma management. Wij denken dan o.a. aan senior project managers, programma managers, programma directeuren, business change managers, PMO managers, eigenaren van programma’s, opdrachtgevers, lijnmanagers en support managers.

 

Managing Successful Programmes (MSP) Foundation training en certificering – voorkennis

Wij gaan er vanuit dat u ervaring heeft met project management en enige ervaring met programma management heeft.

 

Managing Successful Programmes (MSP) Foundation training – studiemateriaal

Deze training wordt volledig in het Engels gegeven. 2 weken voor aanvang van de training ontvangt u een uitgebreide Engelstalige cursusmap met de presentaties, praktijkopdrachten, cases, voorbeeldexamens en een verklarende woordenlijst. Daarnaast ontvangt u het boek ‘Managing Successful Programmes’.

 

Managing Successful Programmes (MSP) Foundation – examen(garantie)

Om de Managing Successful Programmes (MSP) kwalificatie te verkrijgen dient u te slagen voor het Engelstalige Managing Successful Programmes (MSP) Foundation examen, dat 1 uur  duurt. Het examen bevat 75 multiple-choice vragen en is een zogeheten gesloten boek examen. U bent geslaagd als u 35 of meer van de 70 punten hebt behaald (50%).

Uw logo of banner hier? Word dan partner! Als partner heeft u de mogelijkheid om u en uw organisatie gedegen onder de aandacht te brengen van uw doelgroep, o.m. via onze website, brochures, nieuwsbrieven en maandelijkse cursussen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Al vanaf 6 deelnemers kunnen wij de Managing Successful Programmes (MSP) Foundation training tegen een sterk gereduceerd tarief in-company bij u organiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Managing Successful Programmes (MSP) – 3 certificeringslevels

Het MPS certificeringsmodel is opgebouwd uit 3 stappen, t.w.:

 • Managing Successful Programmes (MSP) Foundation
 • Managing Successful Programmes (MSP) Practitioner
 • Managing Successful Programmes (MSP) Advanced Practitioner

 

APMG – Association for Project Management Group

Het MSP Foundation examen en het certificaat zijn afkomstig van APMG. APMG – International is gespecialiseerd in de internationale accreditatie en certificering van organisaties, mensen en processen binnen een scala van industrieën en managementdisciplines. APMG – International is o.m. bekend door ITIL, PRINCE2, MSP, MoR, Sourcing Governance, COBIT en tal van andere certificeringen.

 

MSP Foundation training – wat leert u?

Na deze 3-daagse training:

 • bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen programma management;
 • begrijpt u de concepten van programma management en MSP;
 • kunt u programma’s managen volgens de MSP-methodiek;
 • kunt u de MSP processen onderscheiden en benoemen;
 • kunt u strategische veranderingen in uw organisatie realiseren; en
 • herkent u de valkuilen in het opzetten van een programma.


MSP methode is in 2011 geheel herzien

Deze 3-daagse training is gebaseerd op de in 2011 geheel herziene MSP methodiek. Het geheel is niet ingewikkelder en uitgebreider geworden, maar wel scherper en overzichtelijker.

* MSP®, ITIL®, MoR®, MoP®,  MSP®, PRINCE2®, Sourcing Governance, COBIT en The Swirl Logo™ zijn geregistreerde handelsmerken van The Cabinet Office.

COBIT® is een geregistreerd handelsmerk van Information Systems Audit and Control Association (ISACA) en IT Governance Institute (ITGI).

DAG I
MSP Foundation

 • Strategie en programma management
 • De start en organisatie van een programma
 • MSP-processen
 • Visie, blueprint en projecten portfolio
 • Stakeholder management
 • Programma planning
 • Identificeren en definiëren van een programma
 • Benefits management
 • Kwaliteitsmanagement
 • Praktijksituaties en -voorbeelden


DAG II
De business case

 • Planning en beheersing
 • Issue-, risico- en configuratie management
 • Kwaliteits- en begrotingsmanagement
 • Leveren van de capability
 • Realiseren van de benefits
 • Afsluiten van een programma


DAG III
Review dag I en II

 • MSP Foundation proefexamen
 • Het MSP Foundation examen


De 3-daagse MSP Foundation training wordt gegeven door een uiterst ervaren, door APMG geaccrediteerde, trainer.

De 3-daagse training Managing Successful Programmes (MSP) wordt gehouden in Amersfoort. De lestijden zijn van ’s ochtends 09.00 uur tot ’s middags 17.00 uur. U kunt op de volgende data deelnemen:

 

 • 9 en 16 mei 2018
 • 6 juli 2018 - examen

De kosten van de Managing Successful Programmes (MSP) Foundation training bedragen € 2.180,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, het boek ‘Managing Successful Programmes’ (t.w.v. € 58,-), een uitgebreide cursusmap, het Managing Successful Programmes (MSP) examen (t.w.v. € 292,-) en de examengarantie.

 

Voor onze Vlaamse cursisten

De kmo-portefeuille is een maatregel die u als Vlaamse ondernemer financiële steun biedt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten. Ook International Management Forum is hier als opleider bij aangesloten. Benieuwd of en hoeveel subsidie u ontvangt? Doe de check op www.vlaio.be!