Certified Ethical Hacker (CEH)

5-daagse training inclusief het internationale EC-Council examen Certified Ethical Hacker (CEH) v9

Certified Ethical Hacker (CEH) – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 5-daagse training incl. het Certified Ethical Hacker (CEH) examen v9
Optie 2: in-company training

Certified Ethical Hacker (CEH) – vervolgtraining

 

Ethisch hacken

Een ethical hacker is een professional die de denk- en werkwijze van hackers kent en gebruikt om systemen of netwerken te beveiligen. Na het identificeren van zwakheden, gebruikt een ethical hacker zijn vaardigheden om de organisatie veilig te stellen. Na deze training weet u hoe kwaadwillende hackers, sniffers en phishers proberen in te breken in uw organisatie. Door hun wapens te leren gebruiken, wordt uw verdedigingsstrategie intelligenter.

CEH v9 gelanceerd in oktober 2015

In oktober 2015 is Certified Ethical Hacker (CEH) versie 9 gelanceerd. CEH v9 bevat de laatste technologieën en updates. De module Hacking Mobile Platforms is in v9 verder uitgebreid. Tevens is er een nieuwe module toegevoegd; Cloud Computing. De CEH v9 certificering is ANSI geaccrediteerd en voldoet o.a. aan NICE (Compliance to National Initiative for Cybersecurity Education) en het Amerikaanse DoD (Department of Defense) 8570 mandaat.

Certified Ethical Hacker (CEH) – een onafhankelijke security training

De Certified Ethical Hacker (CEH) training is de meest actuele en diepgaande security training in zijn soort en is platform- en productonafhankelijk. De opleiding wordt afgesloten met het CEH examen van EC-Council. Het CEH certificaat staat internationaal bekend als een waardevolle aanvulling op Microsoft, Cisco of Linux certificaten.

Certified Ethical Hacker (CEH) training – werkwijze

De CEH opleiding is zeer intensief en is gericht op begripsvorming en praktijkervaring. U ontvangt een studiekit bestaande uit een grote hoeveelheid theoretische en praktische tools (10 GB). U werkt in een interactieve omgeving waarin u leert scannen, testen, hacken en veiligstellen. Elke module wordt afgesloten met een uitleg hoe de behandelde stof toepasbaar zou zijn in een penetratietest. De opzet van deze training is zoveel mogelijk hands-on.

Certified Ethical Hacker (CEH) training – voor wie?

De CEH training is bedoeld voor systeem- en netwerkbeheerders, testprofessionals, applicatiebeheerders, webbeheerders, IT managers, security managers en IT auditors die de beveiligingsproblematiek offensief willen aanpakken door te leren denken en werken als een hacker. Deze training is ook voor technisch management zeer interessant.

Voorafgaand aan de training tekent u een overeenkomst waarin u aangeeft geen misbruik te zullen maken van de opgedane kennis of de ontvangen tools.

Certified Ethical Hacker (CEH) training en examen – voorkennis

In principe heeft u geen voorkennis nodig om aan de CEH training te kunnen deelnemen. Enige kennis van IT security is echter wel een pré. De voorkennis hangt af van de vraag waarom u de CEH training wilt volgen. Wanneer u de training wilt volgen ter verbreding of verdieping van uw IT security kennis of awareness, dan heeft u geen specifieke voorkennis nodig. Wanneer u van plan bent om na de CEH training op zelfstandige basis penetratietesten uit te voeren, dan is dit zonder voorkennis/technische achtergrond niet mogelijk. Tijdens het intakegesprek, voorafgaand aan de training, zal de trainer gericht advies geven over uw individuele voorbereiding.

Certified Ethical Hacker (CEH) examen en certificering

Het Engelstalige CEH examen wordt afgenomen op de laatste dag van de training. Wanneer u slaagt, ontvangt u de internationaal erkende CEH certificering van EC-Council.

Certified Ethical Hacker (CEH) – beoordeling door cursisten

De CEH training wordt door al onze cursisten zeer goed beoordeeld. Zie hier een aantal getuigenissen:


'Ik heb enorm genoten van de 5 dagen klassikale training.'


'Nadat er geïnventariseerd was wat men verwachtte van de training (we wilden hands-on ervaring) is daar ruimschoots aan voldaan. Er werden tools gebruikt waarmee ik al bekend was en die dagelijks in de real world ook veelvuldig worden gebruikt (Backtrack).'

'CEH zoals ik deze bij jullie gevolgd heb was erg actueel, tools en materiaal waren erg up-to-date. Twee enorme naslagwerken voorzien van zeer kleurrijke presentatie slides maken het doornemen van het cursusmateriaal een aangename bezigheid. De slides zijn compleet en veelal goed te begrijpen. De labs tussen de verschillende hoofdstukken door zijn ook achteraf goed uit te voeren.'

'Het was een erg drukke, vermoeiende, maar zeker interessante week. De 5 dagen fasttrack is naar mijn idee wel te kort om alle stof te behandelen. Op mijn rijtje wanted studies staat ondermeer nog het vervolg op CEH; Security Analyst & Licensed Penetration Tester (ECSA/LPT).

Certified Ethical Hacker (CEH) training in-house

Al vanaf 5 deelnemers kunnen wij de training 'Certified Ethical Hacker (CEH)' in-company bij u organiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waarom deze CEH training bij IMF volgen?

 • Deze CEH training wordt gegeven door een uiterst ervaren trainer die over uitstekende didactische kwaliteiten beschikt. Onze trainer is meerdere malen door EC-Council uitgeroepen tot de beste docent van Europa.
 • U wordt optimaal voorbereid op het CEH examen. De training is voorzien van tal van praktijkcases en u gaat zelf aan de slag als ethical hacker. Doordat de trainer een eigen omgeving heeft ontwikkeld met iLabs, is de training zeer praktijkgericht.
 • Mocht u de eerste keer niet slagen voor het CEH examen, dan mag u de training - geheel kosteloos - nogmaals bijwonen.
 • 8 à 10 cursisten is bij ons het absolute maximum.
 • De prijs die wij aanbieden is een all-in prijs. Dus inclusief het officiële studiemateriaal, toolkit, het CEH examen, inschrijf- en administratiekosten, alle lunches, koffie, thee en locatiekosten.
 • De CEH training staat vrijwel elke maand ingepland en gaat vrijwel altijd door.

 

Certified Ethical Hacker (CEH) - niveau van de training

De 5-daagse CEH training van EC-Council wordt gegeven op HBO niveau. 


PE-punten voor uw overige IT Security titels

Bent u al in het bezit van IT Security titels van bijvoorbeeld EC-Council, (ISC)2 of ISACA? Dan ontvangt u na het volgen van deze training mogelijk PE-punten voor het behoud van uw titels.

PE-punten voor auditors

De Certified Ethical Hacker (CEH) training is mogelijk relevant voor het behalen van PE-punten voor auditors. Neemt u hiervoor contact op met NOREA.

 

Certified Ethical Hacker (CEH) training - aantal deelnemers

Gezien het intensieve karakter van deze CEH training worden niet meer dan 8 à 10 cursisten per training toegelaten.

 

CEH vervolgtrainingen – ESCA/LPT en CHFI

Bent u geïnteresseerd in een verdere verdieping? Na de CEH training kunt u hackers doorgronden en kent u de methoden om in een netwerk in te breken. Voor een verdere verdieping kunt u de Security Analyst & Licensed Penetration Tester (ESCA/LPT) training van EC-Council volgen. Na deze training kunt u diepgaande en complete risicoanalyses van een netwerk maken. Hiervoor maakt u gebruik van uiteenlopende penetratietesten en checklists. Als security analist leert u en weet u de resultaten van een analyse om te zetten in een beveiligingsplan.

Wanneer u inhoudelijk dieper in wilt gaan op de opsporingsmogelijkheden van een hacker, dan kunt u de training Computer Hacking Forensisch Onderzoeker volgen. In de Computer Hacking Forensisch Onderzoeker training leert u hoe u de identiteit van een hacker kunt achterhalen. U onderzoekt sporen die een hacker heeft achtergelaten en u leert bewijzen te verzamelen. U maakt daarbij gebruik van speciale technieken en u maakt gebruik van de vele hacker tools. Tijdens de training ontwikkelt u de noodzakelijke voorwaarden om de footprints van een hacker te identificeren en het noodzakelijke bewijsmateriaal te verzamelen om in de rechtbank tot vervolging over te kunnen gaan.

Certified Ethical Hacker (CEH) – slagingsgarantie

Behaalt u onverhoopt het CEH examen niet, dan mag u de CEH training binnen een jaar kosteloos nogmaals bijwonen. Tevens krijgt u 50% van het herexamen vergoed.

Certified Ethical Hacker (CEH) training - lesmodules

In de CEH v9 training worden de onderstaande modules behandeld:

 • Introduction to Ethical Hacking
 • Footprinting and Reconnaissance
 • Scanning Networks
 • Enumeration
 • System Hacking
 • Malware Threats
 • Sniffing
 • Social Engineering
 • Denial of Service
 • Session Hijacking
 • Hacking Webservers
 • Hacking Web Applications
 • SQL Injection
 • Hacking Wireless Networks
 • Hacking Mobile Platforms
 • Evading IDS, Firewalls and Honeypots
 • Cloud Computing
 • Cryptography


De Certified Ethical Hacker (CEH) training wordt gegeven door een uiterst ervaren Nederlandstalige CEH gecertificeerde trainer.

De 5-daagse CEH training wordt centraal in het land gehouden en vindt elke maand plaats. De lestijden zijn van 's ochtends 9.00 uur tot 's middags 17.00 uur.

 

Certified Ethical Hacker (CEH) - opleidingen 2018

 • 12 t/m 16 maart 2018
 • 9 t/m 13 april 2018
 • 14 t/m 18 mei 2018
 • 11 t/m 15 juni 2018

De kosten van de CEH training bedragen € 3.950,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, het officiële studiemateriaal, toolkit en het CEH examen (t.w.v. € 400,-).