Cloud Security (CCSK)

Deze 3-daagse Cloud Security training leidt op voor het wereldwijd erkende Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) van de Cloud Security Alliance (CSA)

Cloud Security (CCSK) – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 3-daagse training
Optie 2: In-company training

 

Cloud Computing en Cloud Security

De komende jaren zal Cloud Computing de groeimotor van de IT sector zijn. Volgens recente cijfers van IDC zal de markt voor Cloud Computing jaarlijks met 25% groeien. Dat Cloud Computing niet nog sneller groeit dan de cijfers die IDC voorspelt, heeft veel te maken met een aantal onbeantwoorde vragen rond de beveiliging van Cloud toepassingen. In deze eerste leveranciersonafhankelijke Cloud Security training zullen alle hete hangijzers rond Cloud Security behandeld worden.

 

CCSK – de eerste leveranciersonafhankelijke Cloud Security certificering!

Deze 3-daagse Cloud Security training bereidt u voor op het Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) van de Cloud Security Alliance (CSA), inclusief de aanbevelingen van het European Network and Information Security Agency (ENISA). CSA en ENISA zijn de twee wereldleiders op het gebied van leveranciersonafhankelijk Cloud Security onderzoek en brengen in samenwerking de eerste onafhankelijke Cloud Security certificering op de markt.

 

CSA – Cloud Security Alliance

De Cloud Security Alliance (CSA) is een internationale not-for-profit organisatie met als doel het promoten van best practices in Cloud Security en het opleiden c.q. certificeren van IT professionals tot Cloud Security experts.

 

ENISA – European Network and Information Security Agency

Het European Network and Information Security Agency (ENISA) is binnen de Europese Unie hét aanspreekpunt over cyber security issues in het bijzonder en informatiebeveiliging in het algemeen.

 

Cloud Security (CCSK) training – voor wie?

Deze 3-daagse Cloud Security training, die opleidt voor de Cloud Security certificering van de Cloud Security Alliance (CSA), is relevant voor iedere IT professional die zich wil verdiepen in de security issues van Cloud Computing.

 

Cloud Security (CCSK) – Body of Knowledge en cursusmateriaal

De 3-daagse Cloud Security training bevat:

 • CSA Book on Security Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing v3.0
 • ENISA Book on Cloud Computing Security Risk Assessment
 • Relevante white papers over Cloud Computing
 • NIST (National Institute of Standards and Technology) documentatie over de cloud: Guidelines on Security and Privacy in Public Cloud Computing; the NIST Definition of Cloud Computing; Cloud Computing Synopsis and Recommendations

 

Cloud Security (CCSK) – (her)certificering en PE punten

Na het behalen van het Cloud Computing Security Knowledge (CCSK) examen van de Cloud Security Alliance (CSA) behoudt u uw titel voor de rest van uw leven. Aan uw titel zal wel een versie nummer gegeven worden. Wanneer de Body of Knowledge in de toekomst verandert zal vanzelfsprekend ook het CCSK examen aangepast worden. Diverse instanties kennen al PE punten toe aan het CCSK certificaat.

 

Cloud Security (CCSK) – examen

Het CCSK examen is een web based, multiple-choice examen dat uw kennis toetst m.b.t. Cloud Security issues. Het examen bestaat uit 60 vragen en neemt 90 minuten in beslag. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u het examen geheel kosteloos overdoen.

 

Cloud Security (CCSK) – vereiste voorkennis

De 3-daagse Cloud Security training is ontwikkeld voor IT professionals. Om het Cloud Security (CCSK) examen met succes te kunnen afsluiten heeft u geen specifieke voorkennis nodig.

Cloud Security (CCSK) training inhouse en op maat
Al vanaf 5 deelnemers kunnen wij de Cloud Security (CCSK) training bij u in-house (en op maat) verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Cloud Security (CCSK) training – beoordeling door cursisten

Enkele reacties van cursisten:

'De Cloud Security training gaf een goede mix van theorie en praktische voorbeelden.'
Henri Ummels, IT-auditor

'Het was een leuke, verfrissende training. Daarnaast was deze Cloud Security training inhoudelijk goed. De training opent ogen naar nieuwe mogelijkheden.'
Andrew Markies, Functioneel Beheerder / Security Administrator, Energie Data Services Nederland (EDSN)

'De training geeft een totaalbeeld van het Cloud speelveld. De praktische oefeningen maken het tastbaar. Security voorkennis is wel een vereiste. De trainer is zeer deskundig op het gebied van deze materie.'

'Interessante training! Leuk; de afwisseling tussen theorie en hands-on. De voorbeelden ter illustratie van de theorie waren ook goed en behulpzaam.'

'Zeer zinvolle kennis. Het was een verrijkende training.'

'Uitstekende training die ook inzicht geeft in de businessmodellen van Cloud Computing.'
HP Nederland

'Combinatie van lab oefeningen, quiz en theorie is erg goed.'

'De opbouw in blokken is prima. Met deze achtergrond kan ik beter naar de afgesloten contracten kijken.'


'De theorie werd praktisch geïllustreerd met praktijkcases. De trainer is een prima docent voor zowel de theorie als praktijkcases. Hij is goed thuis in de materie van Cloud Security.'


'Leuke combinatie van theorie en praktijk.'

'Niets gemist. Heel veel stof gecoverd.'

'Nuttig en leerzaam. Prima trainer.'


'De training was zinvol. Een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk waardoor ik de cloud zaken veel beter kon begrijpen en doorzien.'

'Goed overzicht. Interessant en hands-on!'

'Veel stof en een hoge snelheid. Goede balans tussen theorie en praktijk.'

'De Cloud Security training was informatief en veelomvattend. De docent was zeer kundig.'

Cloud Security (CCSK) training – lesprogramma
Het Cloud Security trainingsprogramma bestaat uit 3 dagen. De volgende onderwerpen worden tijdens deze 3 dagen behandeld:

DAG I

 • Introduction to Cloud Computing
 • Infrastructure Security for Cloud
 • Introduction and Risk Analysis
 • Create and Secure a Public Cloud Instance


DAG II

 • Managing Cloud Security and Risk
 • Encrypt an EBS Volume
 • Data Security for Cloud
 • Create and Secure a Cloud Application
 • Securing Cloud Users and Applications


DAG III

 • Identity and Access Management
 • Selecting Cloud Services
 • Deploy and Secure a Private Cloud
 • Review and Preparation test


De Cloud Security training wordt gegeven door een door de Cloud Security Alliance (CSA) gecertificeerde CCSK trainer.

De 3-daagse Cloud Security (CCSK) training wordt gehouden in Utrecht. De lestijden zijn van 09.00 tot 17.00 uur. De Cloud Security training vindt plaats op:

 

Cloud Security (CCSK) - training I

 • 23 t/m 25 januari 2018

De kosten van de 3-daagse Cloud Security training bedragen € 2.480,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, documentatie en een voucher voor het CCSK examen (waarde € 250,-). Op alle trainingsdagen dient u te beschikken over een laptop.