Menu
NL

Frequently Asked Questions

 • Hoe kan ik me inschrijven?

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op onze website. Ga naar de cursus van uw keuze en klik op de knop ‘Direct inschrijven’. U kunt zich tevens aanmelden via de knop 'Direct inschrijven' in de bovenbalk van de homepage.

 • De cursus die ik wil volgen staat er niet bij. Wat nu?

Als u een cursus wilt volgen over een bepaald onderwerp en het door u gewenste onderwerp staat er niet bij, neem dan contact met ons op. Wellicht dat wij u in contact kunnen brengen met een van onze opleidingspartners die de cursus wel aanbiedt. Mocht er daarnaast voldoende interesse in het onderwerp zijn, dan kunnen wij altijd overwegen deze cursus zelf te ontwikkelen.

 • Kan ik ook op een alternatieve datum met de cursus starten?

Als het een schriftelijke cursus betreft wel. Tenzij de cursus echter op dat moment geactualiseerd wordt. Als het een nieuwe schriftelijke cursus betreft, kunt u niet eerder dan op de aangegeven startdatum beginnen. Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de actuele status van de cursus van uw keuze.

Als het een mondelinge training betreft dan kunt u alleen op de aangegeven data starten. Echter, als u een training op maat wilt in uw organisatie (minimaal 7 deelnemers) kunnen wij deze uiteraard wel op een door u gewenste datum organiseren.

 • Hoe kan ik meer informatie over een bepaalde cursus aanvragen?

Ga naar de cursus van uw keuze en klik op de knop ‘Brochure aanvragen’. U kunt tevens meer informatie aanvragen via 040 - 246 02 20 of info@imf-online.com.

 • Is er een examen aan de cursus verbonden?

Aan de schriftelijke cursussen zijn geen examens verbonden. U ontvangt aan het eind een certificaat van deelname van ons. Echter, in sommige gevallen leidt een schriftelijke cursus op voor een nationale/internationale certificering. In dat geval kunt u examen afleggen bij een erkend exameninstituut. Wij informeren u hier graag verder over.

Voor al onze schriftelijke cursussen die opleiden tot een officiële certificering organiseren wij vaak een aanvullende mondelinge examentraining. Kijk bij de desbetreffende cursus voor meer informatie of neem contact met ons op.

Aan vele van onze mondelinge trainingen zit wel een examen verbonden. Dit hoort vaak bij het traject om een bepaalde certificering te verwerven.

 • Voor welk opleidingsniveau zijn de cursussen ontwikkeld?

Onze cursussen zijn geschikt voor professionals met een werk- en denkniveau op HBO/HBO+.

 • Hoeveel tijd kost het om een cursusdeel van een schriftelijke cursus te bestuderen?

Dat verschilt per cursus. Maar gemiddeld heeft u 4 tot 6 uur nodig om één lesdeel te bestuderen.

 • Stel dat ik vertraging oploop tijdens de studie van mijn schriftelijke cursus of op een andere startdatum wens te beginnen. Kan ik dan toch gebruikmaken van de helpdesk?

Dat is geen probleem. De auteurs zijn ervan op de hoogte dat zij gedurende het hele jaar vragen van cursisten kunnen verwachten en beantwoorden uw vragen graag!

 • Ik ga binnenkort met vakantie, kan ik de lesverzending dan tijdelijk stopzetten?

Ja dat kan! Als u ons de data van uw vakantieperiode doorgeeft, zorgen wij ervoor dat u in deze periode geen lessen toegezonden krijgt.

 • Waarom zou ik voor een schriftelijke cursus kiezen?

U kunt zelf bepalen wanneer, waar en in welk tempo u studeert

Vanaf het moment dat de cursus van uw keuze start, ontvangt u met een (twee)wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op uw werkadres. In een tijdsbestek van een paar maanden ontvangt u 8 tot 14 lesdelen met de meest actuele informatie over het onderwerp van uw keuze.

Indien u in een ander tempo wilt studeren of als u alle lesdelen in één keer wilt ontvangen, dan kan dat ook. Wilt u op een ander moment met de cursus starten? Geen probleem. Neemt u in dit soort gevallen gerust contact met ons op.

Persoonlijke begeleiding
Heeft u vragen tijdens de bestudering van de lessen? Dan kunt u direct contact opnemen met uw auteurs. Hun contactgegevens staan vermeld op elk lesdeel van de cursus.

40% tot 60% minder kosten dan een mondelinge cursus
Een schriftelijke cursus vraagt geen reistijd, geen reiskosten, geen verblijfskosten en belangrijker nog, u bent niet dagen achtereen van kantoor weg. Volgens schattingen kost een schriftelijke cursus u en uw bedrijf 40% tot 60% minder dan een mondelinge cursus!

Praktisch toepasbaar
Onze schriftelijke cursussen zijn direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk. De auteurs delen hun ervaringen met u en illustreren de theorie met behulp van vele cases en praktijkvoorbeelden.

Handig naslagwerk
De cursusmap vormt na afsluiting van de cursus een waardevol en praktisch naslagwerk voor u.

U betaalt slechts 9% BTW

 • Hoe kan ik verwijderd worden uit uw bestand?

Als u onze nieuwsbrief regelmatig ontvangt, kunt u zich via de afmeldlink hierin uit ons bestand laten verwijderen.

 • Ik heb een andere vraag

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 040 - 246 02 20 of via info@imf-online.com. Wij zullen uw vraag graag beantwoorden.

Interesse in een opleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons Mail ons