Indien deze nieuwsbrief niet correct, of zonder afbeeldingen wordt getoond, klikt u dan hier.

FINANCIEEL +31 (0)40 246 02 20 info@imf-online.com www.imf-online.com

Opleidingskalender 2019


6 mei
Certified Professional Forecaster (CPF) in de praktijk

16 mei
Sturen op kosten en baten van IT

16 mei
Financiële kennis voor niet-financiële managers

16 mei
Balanced Scorecard (BSC) in de praktijk

6 juni
Big Data opleiding

13 juni
Contract Management (IACCM)

19 juni
Financieel inzicht voor niet-financiële managers

12 september
BTW in de praktijk

16 september
Cost Estimating Foundation


Heeft u regelmatig met begrotingen en budgetten te maken? Wilt u de financiële gevolgen van uw beslissingen kunnen overzien? Wilt u weten wat veelgebruikte financiële begrippen inhouden? Wilt u een jaarrekening kunnen lezen? Heeft u meer financiële verantwoordelijkheid gekregen? Er is altijd wel een (goede) reden om uw financiële inzicht te actualiseren en aan te scherpen.

International Management Forum biedt 2 interessante opleidingen die al uw financiële vragen beantwoorden, zowel een schriftelijke/online cursus als een 3-daagse klassikale training. U legt met deze opleidingen een solide en concreet toepasbare basiskennis op financieel vlak of waarmee u uw reeds bestaande kennis kunt opfrissen: onmisbaar voor professionele (niet-financiële) managers.
Schriftelijke cursus (tevens online beschikbaar)

Financiële kennis voor de niet-financiële manager

Een uniek leerpakket waarmee elke niet-financiële manager actuele en direct toepasbare financiële kennis verwerft.

Start: maandelijks, o.m. op 18 april en 16 mei 2019


Wat leert u?

U verdiept zich stap voor stap in het nut van onder andere kengetallen, liquiditeits-, rentabiliteits- en solvabiliteitsratio's. U verwerft de nieuwste inzichten in kostplaatsberekeningen en u bestudeert een aanpak van capaciteitsanalyse en optimaal voorraadbeheer. Elke les wordt afgesloten met opdrachten die u aan de hand van het geleerde dient te kunnen oplossen.

Tevens online beschikbaar via digital learning
Al onze schriftelijke opleidingen zijn beschikbaar in de vorm van digital learning. Wanneer u hiervoor kiest, ontvangt u persoonlijke inloggegevens waarmee u de opleiding digitaal kunt bestuderen. Naast toegang tot de digitale leeromgeving (voor de periode van één jaar) ontvangt u de volledige schriftelijke opleiding - in één keer - als praktisch naslagwerk.

3-daagse klassikale training

Financieel inzicht voor niet-financiële managers

  Leer financiële informatie te doorgronden en toe te passen in uw dagelijkse werk.

Start: 19 juni 2019


Wat leert u?

In deze intensieve training leert u financiële informatie te doorgronden en toe te passen in uw dagelijkse werk. De (basis)begrippen van financiën worden op een toegankelijke en begrijpelijke wijze belicht en toegelicht. Na afloop van deze actuele training kunt u:

  • sneller en beter financiële rapportages lezen
  • beter budgetteren en financiële prognoses maken
  • meer inhoudelijke gesprekken voeren met uw financiële collega's
  • de juiste financiële keuzes maken
  • onderbouwde keuzes maken over het wel dan niet uitbesteden van diensten


Voor wie?
De opleidingen zijn bedoeld voor elke directeur, manager of grootaandeelhouder, zowel in profit als in non-profit organisaties, die onvoldoende financiële vooropleiding en/of financiële kennis heeft en zijn of haar financiële inzicht wil vergroten.

We denken dan o.a. aan HR-managers, IT-managers, (bedrijfs)juristen, advocaten, juridische managers, logistiek managers, productiemanagers, marketingmanagers, salesmanagers, exportmanagers en vele andere managers en adviseurs.

Meer informatie of direct inschrijven?
Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact met ons op via info@imf-online.com of 040 - 246 02 20. Om u voor deze cursus in te schrijven kunt u gebruikmaken van het online inschrijfformulier op www.imf-online.com.
International Management Forum | Fellenoord 224 | 5611 ZC Eindhoven | info@imf-online.com
Tel: 040 246 02 20 | Fax: 040 246 00 17 | © Copyright 2008 - 2020