Indien deze nieuwsbrief niet correct, of zonder afbeeldingen wordt getoond, klikt u dan hier.

IT +31 (0)40 246 02 20 info@imf-online.com www.imf-online.com

Wat is Scrum?
Scrum is de meest toegepaste Agile methode en sterk opkomend in projecten. Het wordt vooral toegepast op de ontwikkeling van nieuwe systemen of het onderhoud van bestaande systemen. Deze methode is geliefd omdat deze sterk operationele methode snel resultaat oplevert.

 Wat is Lean?
Lean is een wereldwijd bewezen en toegepaste verbetermethode die staat voor het zó inrichten van processen, dat je enkel dié dingen goed doet die de klant daadwerkelijk wil en dat in één keer goed. Deze aanpak leidt tot het tegelijkertijd reduceren van kosten, het verkorten van de doorlooptijd en het verhogen van de klanttevredenheid.

Functioneel beheerder Interne Automatisering gezocht!
Het team Interne Automatisering van SURFnet maakt een professionaliseringsslag op het vlak van functioneel beheer. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Bent u een enthousiaste en ambitieuze functioneel beheerder met meer dan 5 jaar praktijkervaring die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Dan is deze baan beslist iets voor u!
Reageer of lees meer!

 

Opleidingskalender 2019


4 februari
Certified Agile Coach

4 maart
SAFe 4.5 Program Consultant (SPC)

4 maart
Agile Scrum Foundation

11 maart
Leading SAFe 4.5 (SAFe Agilist)

20 maart
Lean Management en Accounting

25 maart
SAFe 4.5 Release Train Engineer (RTE)

25 maart
Lean IT Foundation


Agile, Scrum en Lean, wat is het precies?
In steeds meer opdrachten en bij steeds meer organisaties wordt gevraagd naar kennis en ervaring met Agile, Lean en Scrum. Ook wordt officiële certificering op deze vlakken steeds belangrijker. IMF biedt diverse trainingen en opleidingen aan op dit gebied, maar wat is het nu precies?

Agile is een methodiek om op een flexibele en snelle manier producten en diensten te ontwikkelen die door klanten als waardevol worden ervaren. Het kan gebruikt worden in (complexe) IT projecten, innovatieve projecten, productontwikkeling, onderzoeksprojecten, organisatie-ontwikkeling en tal van andere projecten. De Agile aanpak is populair omdat deze eenvoudig is en weinig overhead oplevert. Lean en Scrum vallen onder de paraplu van Agile.
Opleidingskalender
Agile, Scrum en Lean


Certified Agile Coach

In deze unieke 12-daagse officiële post-HBO opleiding brengt u de Agile transformatie tot leven. Als Agile Coach doorleeft u de Agile waarden, principes en praktijk en bent u de ambassadeur en het rolmodel van uw organisatie. Tijdens deze intensieve en interactieve opleiding wordt u getraind in de Agile Coaching vaardigheden en leert u mensen op individueel en groepsniveau in beweging te brengen. Na deze opleiding wordt u onderdeel van de Agile Coach community waardoor u uzelf kunt blijven ontwikkelen als Agile Coach en als adviseur.
Start: 4 februari 2019

SAFe 4.5 Program Consultant (SPC)
In deze 4-daagse training wordt u opgeleid tot SAFe Program Consultant (SPC) en leert u hoe u een Lean-Agile transformatie kunt leiden door gebruik te maken van de praktijken en principes van het Scaled Agile Framework (SAFe). U leert hoe u efficiënt programma's kunt coachen, Agile Release Trains (ARTs) kunt lanceren, een continue leveringspijplijn en DevOps cultuur kunt bouwen en een Lean portfolio mogelijk kunt maken.
Start: 4 maart 2019

SAFe 4.5 Release Train Engineer (RTE)
Tijdens deze 3-daagse training wordt u opgeleid tot een volwaardige, gecertificeerde RTE. U leert o.m. uw Agile en Lean kennis te gebruiken om waarde te creëren d.m.v. Agile Release Trains (ARTs) en waardestromen (Value Streams), de waarde uitvoering te ondersteunen in grote en complexe waardestromen, activiteiten te faciliteren ter bevordering van de ARTs, goed presterende ARTs te bouwen, hoe u waardestromen kunt faciliteren en opleveren d.m.v. ARTs, hoe u high-performing ARTs kunt bouwen door als coach en dienend leider op te treden. Ook leert u hoe een Program Increment (PI) te plannen en uit te voeren. Al met al een boeiende training waarin u tevens kennis en ervaring kunt delen met uw collega RTEs over deze nieuwe rol binnen de SAFe enterprise.
Start: 25 maart 2019

Leading SAFe 4.5 (SAFe Agilist)
In deze 2-daagse zeer actuele en praktijkgerichte Leading SAFe training doet u de kennis op die nodig is om een enterprise Agile transformatie te leiden gebaseerd op het Scaled Agile Framework (SAFe). Behandeld worden de SAFe kernconcepten en de praktische handvatten die nodig zijn om SAFe in uw organisatie op een effectieve manier in te voeren. Er wordt extra aandacht besteed aan het praktisch toepassen van de methodiek. Na afloop heeft u een grondige kennis van Lean management, Agile programma management, Agile portfolio management, Agile architectuur en product development flow. U bent tevens uitstekend voorbereid op het officiële internationale examen SAFe Agilist (SA) van Scaled Agile.
Start: 11 maart 2019

Lean Management en Accounting
Het doel van deze training is om u in een tijdsbestek van slechts 2 dagen kennis te laten maken met de basis van Lean Management en Lean Accounting. U leert hoe u verspillingen kunt identificeren en kwantificeren en hoe u processen gemakkelijker en efficiënter kunt inrichten, met tal van kostenbesparingen als gevolg. Uiteraard leert u tevens over de consequenties van Lean voor onder meer verslaglegging, rapportages en overige financiële stuurinformatie. Na deze training heeft u het niveau van Lean Six Sigma Orange Belt bereikt.
Start: 20 maart 2019


Lean IT Foundation
Lean IT is het krachtige samenspel tussen Lean Six Sigma en IT Service Management binnen IT-afdelingen en -organisaties. Lean is een filosofie die zich richt op waardevermeerdering. Deze filosofie helpt u om alleen datgene te produceren wat van waarde is voor uw klant. Verspilling wordt zoveel mogelijk gereduceerd. Na de training kent u de concepten en basisprincipes van Lean IT, kunt u diverse Lean IT analyse instrumenten gebruiken, weet u wat Lean IT voor uw organisatie kan betekenen en kunt u de Lean filosofie toepassen in een IT-omgeving.
Start: 25 maart 2019


Agile Scrum Foundation
In deze intensieve en interactieve training krijgt u een compleet overzicht van de Agile principes plus de Scrum werkwijze. De theorie wordt mede behandeld aan de hand van een inspirerende case en wordt afgewisseld met discussies en opdrachten. Op de laatste dag wordt het Agile Scrum Foundation examen van EXIN afgenomen. Ter voorbereiding hiervan wordt uitgebreid geoefend met examenvragen.
Start: 4 maart 2019
Meer informatie over een specifieke Agile, Lean of Scrum opleiding?
Klik in het linkermenu op de opleiding van uw keuze voor meer informatie of het aanvragen van een brochure. Een brochure kunt u tevens aanvragen op 040 - 246 02 20 of via info@imf-online.com.

Liever direct inschrijven voor een van onze Agile, Lean of Scrum opleidingen?
Om u voor een van onze Agile, Lean of Scrum opleidingen in te schrijven kiest u in het linkermenu de opleiding van uw keuze en klikt u - direct onder de titel van de betreffende opleiding - op de knop "Direct inschrijven" voor het online inschrijfformulier. Als alternatief kunt u ook een pdf-inschrijfformulier aanvragen op 040 - 246 02 20 of via info@imf-online.com.
International Management Forum | Fellenoord 224 | 5611 ZC Eindhoven | info@imf-online.com
Tel: 040 246 02 20 | Fax: 040 246 00 17 | © Copyright 2008 - 2020