Indien deze nieuwsbrief niet correct, of zonder afbeeldingen wordt getoond, klikt u dan hier.

PRODUCTIE & LOGISTIEK +31 (0)40 246 02 20 info@imf-online.com www.imf-online.com

Opleidingskalender 2019


15 augustus 2019
Advanced Planning & Scheduling (APS)

15 augustus 2019
Enterprise Resource Planning (ERP)

15 augustus 2019
Financiële kennis voor de niet-financiele manager - schriftelijke cursus

15 augustus 2019
Magazijnen & Distributiecentra

15 augustus 2019
Warehouse Management Systemen (WMS)

5 september 2019
BTW in de praktijk

16 september 2019
Certified Professional Forecaster (CPF) in de praktijk

18 september 2019
Financieel inzicht voor niet-financiele managers - klassikale training

1 november 2019
Voorraadbeheer in de praktijk


Over voorraden lopen de meningen uiteen. Een lean-aanhanger zal bijvoorbeeld betogen dat voorraden behoren tot het verwerpelijke 'waste' en daarom geëlimineerd moeten worden. Echter, voor veel bedrijven is en blijft voorraad essentieel. Niet alleen om een efficiënte productie mogelijk te maken, maar ook als essentieel onderdeel van de dienstverlening aan de klant.

Voorraad als kritische succesfactor
Voorraadbeheer blijft mensenwerk. Elke dag staat u voor essentiële vragen als: wanneer en hoeveel moet ik bestellen? Hoe kan mijn informatiesysteem mij helpen? Welke formules en/of simulaties kunnen mij helpen een rationele keuze te maken? Hoe kan ik de voorraad reduceren? Heb ik überhaupt voorraad nodig? Kortom, u ervaart voorraad als een kritische succesfactor in uw supply chain.
3-daagse klassikale training

Voorraadbeheer in de praktijk

Realiseer verbeteringen in uw eigen organisatie op het gebied van operationeel voorraadbeheer!

Start: 1 november 2019


Inhoud
Na de training heeft u meer inzicht in de functie en de kosten van voorraad. U kent het belang en de betekenis van servicegraad. Met behulp van formules kunt u de parameters (zoals bestelgrootte, bestelpunt, etc.) voortaan beter instellen. De resultaten leert u in beeld te brengen door het inrichten en berekenen van prestatie-indicatoren. U heeft inzicht in de voor- en nadelen van uw eigen en andere voorraadmodellen en u heeft verbetermogelijkheden voor uw eigen organisatie ontdekt.

Actuele bedrijfsvraagstukken vormen de basis. De theorie wordt toegepast in individuele praktijkoefeningen en groepsopdrachten en u wisselt ervaringen uit met uw medecursisten. Zo komt u tot bruikbare oplossingen en bent u in staat een concreet verbeterplan op te stellen voor het voorraadbeheer in uw eigen organisatie.

Voor wie?
U houdt u als planner of voorraadbeheerder bezig met voorraadbeheer op operationeel niveau. U bent verantwoordelijk voor het bepalen en bewaken van voorraadparameters. U bent werkzaam in een industriële organisatie, handelsonderneming, in de dienstverlenende of non-profit sector.

Meer informatie of inschrijven?
Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact met ons op via info@imf-online.com of 040 - 246 02 20. Om u voor deze training in te schrijven kunt u gebruikmaken van het online inschrijfformulier op www.imf-online.com.
International Management Forum | Fellenoord 224 | 5611 ZC Eindhoven | info@imf-online.com
Tel: 040 246 02 20 | Fax: 040 246 00 17 | © Copyright 2008 - 2020