Indien deze nieuwsbrief niet correct, of zonder afbeeldingen wordt getoond, klikt u dan hier.

HR-MANAGEMENT +31 (0)40 246 02 20 info@imf-online.com www.imf-online.com

Opleidingskalender 2019


18 maart
Strategische Personeelsplanning

21 maart
Strategisch Human Resources Management

21 maart
Coachend leidinggeven

21 maart
Werken met ken- en stuurgetallen

21 maart
Expatriate Management

21 maart
e-HRM

21 maart
Kennismanagement in de praktijk

21 maart
Financiële kennis voor de niet-financiële manager

14 mei
Werken in het buitenland

16 mei
Talent Management & Talent Ontwikkeling in de (HR) praktijk


Als HR verantwoordelijke dient u HR doelstellingen en HR resultaten te kunnen onderbouwen met harde cijfers. Met andere woorden, uw strategische HRM beleid dient 'fact-based' te zijn. Om dit goed te kunnen aanpakken moet u een gedegen kennis en kunde hebben van HR intelligence, ken- en stuurgetallen, HR Analytics, (HR) metrics en allerhande financiële ratio's. Om de HR strategie adequaat te kunnen managen en bij te sturen, moet u o.a. een goede oorzaak-gevolg relatie kunnen leggen tussen de investeringen in HR en de uiteindelijke business impact.

HR Analytics is het koppelen van HR data (bijvoorbeeld verloop- of verzuimcijfers) aan organisatiedata (bijvoorbeeld omzet, productiviteit of klanttevredenheid). Met HR Analytics is het mogelijk om in plaats van terug te kijken naar de resultaten uit het verleden, toekomstscenario's en gevolgen van investeringen in personeel op voorhand inzichtelijk te maken. Tal van onderzoeken laten zien dat organisaties die over de mogelijkheden van geavanceerde people analytics beschikken, een hogere omzet behalen.
6-daagse klassikale opleiding

HR Analytics in de praktijk

Leer HR Analytics succesvol toe te passen in uw organisatie!


Start: 16 mei 2019


Wat leert u?
Tijdens deze actuele HR Analytics opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • HR intelligence, HR metrics, Big Data: wat houden deze begrippen in en hoe kunt u deze gebruiken?
  • HR analytics organiseren binnen uw onderneming
  • Ken- en stuurgetallen in de praktijk gebruiken en toepassen
  • Een HR Balanced Scorecard (BSC) inzetten t.b.v. strategische bedrijfsdoelen
  • Financiële basisrisico's en financiële analyses toepassen in uw HR-beleid
  • Visualiseren van uw analyses en conclusies
  • Overtuigend en effectief presenteren van rapportages
  • HR Analytics – resultaat van de opleiding


Na afloop van deze opleiding heeft u veel meer inzicht in het fact-based bekijken van investeringen in HR. U heeft geleerd om zelf analyses te maken die de impact van HR op de ondernemingsdoelstellingen in kaart brengen. U kunt op basis van ken- en stuurgetallen, financiële basisratio's en andere metrics actief sturing geven aan het HR beleid en u bent mede daardoor een sterke gesprekspartner voor het management. U weet daarnaast hoe u uw rapportages het beste kunt visualiseren en hoe u deze overtuigend kunt presenteren. Gedurende de opleiding werkt u aan een plan van aanpak/verslag waarmee u na afronding van de opleiding direct aan de slag kunt in de praktijk.

Voor wie?
De opleiding is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van HR Analytics. Wij denken dan o.a. aan HR business partners, HR managers, HR professionals, HR business analisten, HR consultants en lijnmanagers. Omdat HR Analytics zich op het snijvlak van HR en finance bevindt, is deze opleiding tevens interessant voor controllers en financieel managers.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact met ons op via info@imf-online.com of 040 - 246 02 20.

Direct inschrijven?
Om u voor deze opleiding in te schrijven kunt u gebruikmaken van het online inschrijfformulier op www.imf-online.com.
International Management Forum | Fellenoord 224 | 5611 ZC Eindhoven | info@imf-online.com
Tel: 040 246 02 20 | Fax: 040 246 00 17 | © Copyright 2008 - 2020