Indien deze nieuwsbrief niet correct, of zonder afbeeldingen wordt getoond, klikt u dan hier.

SECURITY & FACILITY +31 (0)40 246 02 20 info@imf-online.com www.imf-online.com

Opleidingskalender 2019


18 juli 2019
Beveiliging van gebouwen en terreinen

18 juli 2019
Brandveiligheid van gebouwen

18 juli 2019
Integrale Beveiliging

18 juli 2019
Risicomanagement voor de safety & security manager

18 juli 2019
Safety & Security

13 september 2019
Security Intelligence

18 september 2019
ISO 31000 Risicomanagement

19 september 2019
Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®)

20 september 2019
Predictive Profiling

8 oktober 2019
Crisismanagement


Terrorisme. U leest erover in de krant en hoort erover op radio en televisie. Misschien lijkt het voor uw organisatie ver weg, maar ook u en uw medewerkers kunnen met terrorisme te maken krijgen. Direct, als terroristen uw organisatie als doelwit op het oog hebben bijvoorbeeld. Maar ook indirect kunt u te maken krijgen met de consequenties van een terroristische aanslag als uw bedrijf afhankelijk is van of in de buurt staat van een mogelijk doelwit. Daarnaast kunnen terroristen producten, diensten en informatie van uw bedrijf misbruiken. Ook u kunt dus kwetsbaar zijn voor terroristische dreigingen of aanslagen.

Het is nuttig na te denken hoe uw organisatie met terrorisme om zou kunnen én willen gaan. Terrorismebestrijding is namelijk niet alleen een zaak van landelijke en lokale overheden, maar ook van organisaties. Graag maken wij u in dit kader attent op de post-HBO Registeropleiding Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®).

Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®)
De problematiek rondom gewelddadig extremisme en radicalisering is zeer actueel, evenals de bestrijding ervan. Zowel op mondiaal als op nationaal niveau is men meer gaan doen aan het voorkomen en bestrijden van terrorisme. Radicalisering is een proces dat vroegtijdig gesignaleerd moet worden. Weten wat (jihadistisch) radicalisme betekent en wat de mogelijke achterliggende oorzaken zijn, is van groot belang om het te kunnen bestrijden.

 

7-daagse post-HBO Registeropleiding

Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®)

Kennis van en inzicht in het succesvol voorkomen en bestrijden van radicalisering en terrorisme!

Start: 19 september 2019


Inhoud
Tijdens de opleiding Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®) worden de oorzaken van radicalisering belicht vanuit een ideologisch perspectief en vanuit veel praktijkervaring. U krijgt een kijkje achter de schermen van de denkwereld van jihadisten, een verduidelijking van het islamitische landschap in Nederland en inzicht in waar de gevoeligheden liggen voor radicalisering. U krijgt daarnaast een overzicht van de belangrijkste contra-terrorisme organisaties in Nederland en inzicht in hun taken. U leert welke instrumenten toegepast worden om terrorisme tegen te gaan. Daarnaast worden de (actuele) ontwikkelingen op (inter)nationaal niveau uitvoerig behandeld aan de hand van praktijkcases en gastcolleges.

Certificaat
Iedere deelnemer ontvangt na afloop van de opleiding een Certificaat van Deelname (instituutsdiploma). Wanneer u slaagt voor het post-HBO examen ontvangt u tevens het officiële post-HBO diploma Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®) en bent u gerechtigd de titel RTE® achter uw naam te zetten.

Voor wie?
Deze opleiding is ontwikkeld voor o.a. security managers, HR-managers en anderen die zich bezighouden met de bestrijding van radicalisering en terrorisme. Tevens is de opleiding aan te raden voor medewerkers van de (nationale) politie, Koninklijke Marechaussee, gemeenten, inlichtingen- en veiligheidsdiensten, bijzondere opsporingsdiensten, Dienst Justitiële Inrichtingen, de Raad voor de Kinderbescherming, COA of andere organisaties die zich richten op vluchtelingen.

Meer informatie?
Vraag een brochure aan voor meer informatie of neem contact met ons op via info@imf-online.com of 040 - 246 02 20.

Direct inschrijven?
Om u voor deze post-HBO Registeropleiding in te schrijven kunt u gebruikmaken van het online inschrijfformulier op www.imf-online.com.
International Management Forum | Fellenoord 224 | 5611 ZC Eindhoven | info@imf-online.com
Tel: 040 246 02 20 | Fax: 040 246 00 17 | © Copyright 2008 - 2020