Menu
NL
 

CBIP examen(training)

3-daagse Business Intelligence examentraining waarin u wordt voorbereid op het officiële Certified Business Intelligence (CBIP) examen van TDWI

Certified Business Intelligence Professional (CBIP) – hét internationale kwaliteitskeurmerk voor business intelligence

Business Intelligence is het vakgebied dat zich richt op het verbeteren van de bedrijfsprestaties door informatie beschikbaar en toegankelijk te maken. De titel Certified Business Intelligence Professional (CBIP) is in het leven geroepen door TDWI (The Data Warehousing Institute), hét kennis- en expertise-instituut op het gebied van business intelligence en data warehousing. De CBIP titel is een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor Business Intelligence professionals.

Business Intelligence certificering

Wanneer u Certified Business Intelligence Professional (CBIP) gecertificeerd wilt worden, dan dient u minimaal 3 examens succesvol af te ronden, t.w.

 • Information Systems Core Examination
 • Data Warehousing
 • Specialty Examination (Management, Business Analytics, Data Management of Data Integration)

De examens worden gehouden in het midden van het land en zijn multiple-choice. 

Business Intelligence – inhoud examentraining

Tijdens de 3-daagse CBIP examentraining vindt verdieping plaats aan de hand van presentaties die inhoudelijk relevant zijn voor de examens. De organisatorische en operationele aspecten van de examens worden uitgebreid behandeld. Daarnaast krijgt u tal van oefenopdrachten ten behoeve van de examenthema's IT-fundamentals, statistieken, hard- en software, financiën, data warehousing en data management. Naast het klassikaal behandelen van de proefexamens krijgt u een individueel gesprek met de docent met tips voor verdere voorbereiding op de examens.

Business Intelligence – voor wie?

Wanneer u alle expertise die nodig is voor een doelmatige aanpak van complexe BI-vraagstukken in uw bezit wilt hebben, dan is dit de juiste opleiding voor u. Specifieke functies waarvoor de CBIP cursus interessant is zijn IT-managers, hoofden automatisering, business- en IT-analisten, informatie-architecten, applicatie-ontwikkelaars, financieel managers, controllers en consultants.

Certified Business Intelligence Professional (CBIP) – voorwaarden certificering 

Wanneer u zich als Certified Business Intelligence Professional (CBIP) wilt certificeren dient u minimaal 2 tot 4 jaar werkervaring in het Business Intelligence vakgebied te hebben.

Certified Business Intelligence Professional (CBIP) – hercertificering

De CBIP certificering is 3 jaar geldig.

Programma

Tijdens de Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examentraining worden de onderstaande onderdelen behandeld:

 • verdieping aan de hand van presentaties die inhoudelijk relevant zijn voor de examens;
 • de organisatorische en operationele aspecten van de examens;
 • oefenopdrachten van de examenthema's: IT-fundamentals, statistieken, hard- en software;
 • financiën, data warehousing en data management;
 • proefexamens klassikaal bespreken; en
 • individueel gesprek met de docent met tips voor uw verdere voorbereiding op het CBIP examen.

Brochure aanvragen

Docent(en)

Uw docent is een topadviseur en -trainer in het vakgebied Business Intelligence, Business Analytics, Data Warehousing en Data Management.

Startdata

Business Intelligence (CBIP) examentraining
De 3-daagse Business Intelligence (CBIP) examentraining vindt centraal in het land plaats. De lestijden zijn van 09.30 tot 17.00 uur. Het maximum aantal toelaatbare deelnemers bedraagt 16. De examentraining vindt plaats op:

 • 21, 22 en 23 oktober 2019
 • 18, 19 en 20 december 2019
 • 10, 11 en 12 februari 2020

Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examen
Het Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examen bestaat uit 3 deelexamens die in 2 dagen worden afgenomen, van 09.30 tot 11.00. U kunt de CBIP examens op de volgende data afleggen:

 • 25 en 26 september 2019
 • 25 en 26 november 2019
 • 29 en 30 januari 2020

Inschrijven

De kosten van de 3-daagse CBIP examentraining bedragen € 1.875,- (excl. BTW) per persoon. Het inschrijfgeld voor de 3 examens bedraagt € 975,- per persoon (excl. BTW).

In-company

Al vanaf 6 deelnemers kunnen wij de Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examentraining tegen een gereduceerd tarief in-company bij u organiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Partners

Uw logo of banner hier? Word dan partner! Als partner heeft u de mogelijkheid om u en uw organisatie permanent onder de aandacht te brengen van uw doelgroep, o.m. via onze website, marketingbrochures en nieuwsbrieven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!