Menu
NL
 

PRINCE2 Practitioner – Project Management

Deze 3-daagse project management training inclusief examen leidt op voor het officiële en internationaal erkende PRINCE2 Practitioner certificaat

PRINCE2* Practitioner – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 3-daagse klassikale training incl. certificering
Optie 2: In-company training (incl. certificering)

PRINCE2 – in Nederland de meest toegepaste methode voor project management

PRINCE staat voor PRojects IN Controlled Environments en is een internationaal erkende project management methode voor effectief project management. Het doel van PRINCE2 is om projecten succesvoller te laten verlopen. PRINCE2 is geschikt voor alle typen projecten en is gebaseerd op processen. Deze processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project. De methode is ontwikkeld op basis van best practice; praktijkervaringen met projecten in organisaties. PRINCE2 vormt al sinds 1997 de algemeen geaccepteerde best practice op het gebied van project management.

PRINCE2 Practitioner – vervolgtraining op PRINCE2 Foundation

In deze zeer praktijkgerichte 3-daagse training wordt uw kennis van PRINCE2 verdiept en wordt u voorbereid op het PRINCE2 Practitioner examen. Tijdens de training wordt een realistische case behandeld waarin de processen van de methodiek centraal staan. De bijbehorende theorie leert u direct toe te passen in diverse groepsopdrachten.

APMG – Association for Project Management Group

APMG - International is gespecialiseerd in de internationale accreditatie en certificering van organisaties, mensen en processen binnen een scala van industrieën en management disciplines. APMG - International is o.m. bekend van PRINCE2*, ITIL*, MoP*, MSP*, MoR* en tal van andere certificeringen.

* PRINCE2®, MoP®, ITIL®, MSP®, MoR® en The Swirl LogoTM zijn geregistreerde handelsmerken van The Cabinet Office.

PRINCE2 Practitioner training en certificering – voor wie?

De PRINCE2 Practitioner training is bedoeld voor projectleiders of projectmanagers, projectcontrollers, projectadviseurs en kwaliteitsfunctionarissen, die hun kennis over de PRINCE2 methodiek en de praktische toepassing ervan willen verdiepen en succesvol het PRINCE2 Practitioner examen willen afleggen.

PRINCE2 Practitioner training en certificering – voorkennis

Om succesvol deel te nemen aan de PRINCE2 Practitioner training en te slagen voor het examen heeft u ten minste 4 jaar relevante werkervaring nodig, waarvan ten minste 2 jaar op het gebied van project management. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van het PRINCE2 Foundation certificaat. 

PRINCE2 Practitioner training – lesmateriaal

Op de eerste dag van de training ontvangt u een uitgebreide Engelstalige trainingsmap met de presentaties, praktijkopdrachten, de casus, een voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. U ontvangt teven het officiële OCG boek ‘Managing Successful Projects with PRINCE2 2017 Edition’.

PRINCE2 Project management – niveau training

De PRINCE2 Practitioner training wordt op HBO denk- en werkniveau gegeven.

 

Programma

DAG 1
PRINCE2 Practitioner – introductie en projectvoorbereiding

 • Projectorganisatie
 • Creëren van een solide fundament
 • Planning en fasering

DAG 2
PRINCE2 Practitioner – projectuitvoer en projectafsluiting

 • Beheersen en opleveren
 • Risico’s, issues en wijzigingen
 • Managen van de Business Case
 • Fase- en projecteinde
 • Managen van kwaliteit

DAG 3
PRINCE2 Practitioner – (proef)examen

 • Review dag 1 + 2
 • Het PRINCE2 Practitioner proefexamen
 • Het PRINCE2 Practitioner examen

PRINCE2 Practitioner – resultaat training
Na afloop van deze 3-daagse training bent u in staat:

 • de principes, processen en thema’s van de PRINCE2 methodiek in al zijn facetten te benoemen en deze te omschrijven en toe te passen;
 • kritische succesfactoren in een project te bepalen en deze te herkennen en te managen;
 • een geschikte projectorganisatie en projectstructuur conform PRINCE2 op te zetten en uw keuzes te onderbouwen;
 • complexe projecten in te richten en te managen;
 • issues en risico’s op de juiste wijze te onderkennen, managen en beheersen;
 • de procesgerichte benadering van de PRINCE2 methodiek te vertalen naar uw eigen werkomgeving; en
 • de noodzakelijke aanpassingen te doen als gevolg van een veranderende business.

Brochure aanvragen

Certificaat

Iedere deelnemer ontvangt na afloop van de training een Certificaat van Deelname (instituutsdiploma).

PRINCE2 Practitioner – examen(garantie)

Deze 3-daagse training bereidt u optimaal voor op het officiële Engelstalige PRINCE2 Practitioner examen van APMG International.

Het examen bestaat uit 9 samengestelde vragen die elk maximaal 12 punten opleveren. Om te slagen dient u minimaal 59 van de in totaal 108 punten te behalen. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen.

Docent(en)

De PRINCE2 Practitioner training wordt gegeven door een uiterst ervaren, door APMG geaccrediteerde, trainer. De trainer is Nederlandstalig.

Startdata

De PRINCE2 Practitioner training bestaat uit 3 lesdagen en wordt centraal in het land gehouden. De lestijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur. U moet rekening houden met een studiebelasting van plm. 8 uur ter voorbereiding op de eerste trainingsdag. De lesdagen zijn:

 • 18, 19 en 20 november 2019

Inschrijven

De kosten van de PRINCE2 Practitioner training bedragen € 2.680,- (excl. BTW) per persoon, inclusief koffie, thee, lunches, het boek ‘Managing Successful Projects with PRINCE2 2017 Edition’ (t.w.v. € 70,-) een uitgebreide cursusmap, het PRINCE2 Practitioner examen (t.w.v. € 465,-) en de examengarantie.

In-company

Al vanaf 6 deelnemers kunnen wij de training ‘PRINCE2 Practitioner’ tegen een sterk gereduceerd tarief in-company bij u organiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Partners

Uw logo of banner hier? Word dan partner! Als partner heeft u de mogelijkheid om u en uw organisatie permanent onder de aandacht te brengen van uw doelgroep, o.m. via onze website, marketingbrochures en nieuwsbrieven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

PRINCE2 Practitioner – Project Management

Inschrijven! Brochure IN-COMPANY NIEUWSBRIEF