Menu
NL
 

Cloud Security (CCSK)

Deze 3-daagse Cloud Security training leidt op voor het wereldwijd erkende Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) van de Cloud Security Alliance (CSA)

Cloud Security (CCSK) v4 – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 3-daagse CCSK versie 4 training
Optie 2: Online Cloud Security (CCSK) training
Optie 3: In-company training

Zie ook: Certified Cloud Security Professional (CCSP); IoT certificering; Identity & Access Management (IAM)Big Data Foundation

CCSK – de eerste leveranciersonafhankelijke Cloud Security certificering

Deze 3-daagse Cloud Security training bereidt u voor op het Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) van de Cloud Security Alliance (CSA), inclusief de aanbevelingen van het European Network and Information Security Agency (ENISA). CSA en ENISA zijn de twee wereldleiders op het gebied van leveranciersonafhankelijk Cloud Security onderzoek en hebben in samenwerking deze eerste onafhankelijke Cloud Security certificering op de markt gebracht. Wist u trouwens dat 75% van alle organisaties de beveiliging van de cloud het grootste obstakel vindt voor het adopteren van de cloud?

Over de Cloud Security Alliance (CSA)

De Cloud Security Alliance (CSA) is een internationale, leveranciersonafhankelijke en not-for-profit organisatie met als doel het promoten van best practices in Cloud Security en het opleiden c.q. certificeren van professionals tot Cloud Security experts.

ENISA – European Network and Information Security Agency

Het European Network and Information Security Agency (ENISA) is binnen de Europese Unie hét aanspreekpunt over cyber security issues in het bijzonder en informatiebeveiliging in het algemeen.

Voor wie?

Deze 3-daagse Cloud Security training, die opleidt voor de Cloud Security certificering van de Cloud Security Alliance (CSA), is relevant voor iedere IT professional die zich wil verdiepen in de security issues van Cloud Computing.

CCSK versie 4

In december 2017 heeft de Cloud Security Alliance (CSA) de langverwachte upgrade naar CCSK versie 4 uitgebracht. Deze is gebaseerd op de gemoderniseerde Cloud Security guidance met daarin onder meer aandacht voor cloud technology, cloud governance, DevOps, security automation en hybrid cloud.

(Her)certificering en PE punten

Na het behalen van het CCSK examen behoudt u uw titel voor de rest van uw leven. Aan uw titel zal wel een versie nummer gegeven worden. Wanneer de Body of Knowledge in de toekomst verandert zal vanzelfsprekend ook het CCSK examen aangepast worden. 

PE punten

Diverse instanties kennen PE punten toe aan het CCSK certificaat. PE punten worden bijvoorbeeld toegekend ten behoefte van uw CISSP-(her)certificering. 

CCSK examen

Het CCSK examen is een web based, multiple-choice examen dat uw kennis toetst m.b.t. Cloud Security issues. Het examen bestaat uit 60 vragen en neemt 90 minuten in beslag. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u het examen geheel kosteloos overdoen.

Vereiste voorkennis

Om te slagen voor het Cloud Security (CCSK) examen heeft u geen specifieke kennis over de cloud nodig. Voor het praktische gedeelte heeft u een laptop en een AWS account nodig. De trainer stuurt u hiervoor de instructies.

Niveau van de training

De CCSK training wordt op HBO/Bachelor werk- en denkniveau gegeven.

Voertaal

De CCSK training wordt in het Engels - en op verzoek in het Nederlands (alleen voor in-company doeleinden) - gegeven. 

Aantal cursisten

Vanwege de vele oefeningen wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten. 

CCSK vs CCSP (Certified Cloud Security Professional)

In 2015 heeft (ISC)2 – in samenwerking met de Cloud Security Alliance (CSA) – het Certified Cloud Security Professional (CCSP) certificaat ontwikkeld. Het CCSP certficaat is gebaseerd op het CCSK certificaat.

U kunt de CCSP titel in 5 dagen behalen. Als voorwaarde wordt gesteld dadt u minimaal 5 jaar ervaring heeft in IT, waarvan tenminste 3 jaar in informatiebeveiliging en 1 jaar in cloud computing. Daarnaast dient u 1 jaar werkervaring te hebben in één van de 6 domeinen van de CCSP CBK.

Heeft u veel kennis van en ervaring met cloud en Cloud Security, dan is het behalen van de CCSP titel zeker een aanrader voor u.

Cloud Security (CCSK) training – beoordeling door cursisten

Enkele reacties van voorgaande cursisten:

'De Cloud Security training gaf een goede mix van theorie en praktische voorbeelden.'
Henri Ummels, IT-auditor

'Het was een leuke, verfrissende training. Daarnaast was deze Cloud Security training inhoudelijk goed. De training opent ogen naar nieuwe mogelijkheden.'
Andrew Markies, Functioneel Beheerder / Security Administrator, Energie Data Services Nederland (EDSN)

'De training geeft een totaalbeeld van het cloud speelveld. De praktische oefeningen maken het tastbaar. Security voorkennis is wel een vereiste. De trainer is zeer deskundig op het gebied van deze materie.'

'Interessante training! Leuk; de afwisseling tussen theorie en hands-on. De voorbeelden ter illustratie van de theorie waren ook goed en behulpzaam.'

'Zeer zinvolle kennis. Het was een verrijkende training.'

'Uitstekende training die ook inzicht geeft in de businessmodellen van cloud computing.'
HP Nederland

'Combinatie van lab oefeningen, quiz en theorie is erg goed.'

'De opbouw in blokken is prima. Met deze achtergrond kan ik beter naar de afgesloten contracten kijken.'

'De theorie werd praktisch geïllustreerd met praktijkcases. De trainer is een prima docent voor zowel de theorie als praktijkcases. Hij is goed thuis in de materie van Cloud Security.'

'Leuke combinatie van theorie en praktijk.'

'Niets gemist. Heel veel stof gecoverd.'

'Nuttig en leerzaam. Prima trainer.'

'De training was zinvol. Een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk waardoor ik de cloud zaken veel beter kon begrijpen en doorzien.'

'Goed overzicht. Interessant en hands-on!'

'Veel stof en een hoge snelheid. Goede balans tussen theorie en praktijk.'

'De Cloud Security training was informatief en veelomvattend. De docent was zeer kundig.'

'Goede kwaliteit, duidelijk en praktisch toepasbaar.'

'Topper op Cloud Security gebied.'

Programma

Cloud Security (CCSK) training – LESPROGRAMMA
Het Cloud Security (CCSK) trainingsprogramma bestaat uit 3 dagen en is gebaseerd op de laatste versie (V4). De theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen (zowel op papier als met clouddiensten). Op de laatste dag wordt u met name voorbereid op het CCSK examen. Onder meer de volgende onderwerpen worden tijdens deze 3 dagen behandeld:

DAG I
Master the Cloud and Cloud Security

 • Introduction to Cloud Computing
 • Infrastructure Virtualisation Security
 • Management Plane Security
 • Practical exercise on AWs, OpenStack or MS Azure

DAG II
Managing Cloud Security

 • Managing Cloud Security
 • Risk Analysis
 • Data Security for Cloud
 • Audit, Compliance and the CCM
 • Practical labs

DAG III
CCSK exam preparation

 • Securing Cloud Applications
 • Cloud Data Architectures
 • Identity and access management (IAM)
 • Cloud Acces Security Broker (CASB) and Security as a Service (SaaS)
 • Review and evaluation
 • CCSK exam preparation

Brochure aanvragen

Docent(en)

De Cloud Security (CCSK) training wordt gegeven door:

Peter van Eijk

Peter van Eijk is een van de meest ervaren onafhankelijke Cloud en Cloud Security trainers. Hij is gecertificeerd door de Cloud Security Alliance (CSA) voor het geven van CCSK trainingen. 

Startdata

De 3-daagse Cloud Security (CCSK) training wordt gehouden in Utrecht. De lestijden zijn van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt op de volgende data deelnemen:

Cloud Security (CCSK) – training 2019

 • 17 + 18 + 19 december 2019

N.B. De CCSK training wordt slechts één keer per jaar georganiseerd. In de tussentijd kunt u zich inschrijven voor onze online CCSK training. 

 

Inschrijven

De kosten van de 3-daagse CCSK training bedragen € 2.380,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. alle lunches, koffie/thee, documentatie en een voucher voor het CCSK examen (t.w.v. € 250,-). Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u het examen geheel kosteloos overdoen. 

In-company

Cloud Security (CCSK) training – inhouse en op maat
Een in-company training over Cloud Security, toegespitst op de knelpunten en vragen uit uw organisatie, heeft tal van voordelen, zoals:
- bespaart u en uw collega's (reis)tijd en (verblijfs)kosten
- u volgt de training in uw eigen werkomgeving
- plaats, tijd en duur bepaalt u zelf
- organisatiegebonden kwesties kunnen openlijk besproken worden omdat er geen externe deelnemers zijn
- vanaf 5 deelnemers is een in-company training vaak zinvol en kostenbesparend

Voor meer informatie over deze Cloud Security training, de in-company mogelijkheden of voor elke andere vraag kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Partners

 

Wilt u uw logo of banner hier plaatsen of bent u geïnteresseerd om een marketingpartner te worden? Uw bedrijf profiteert dan van top exposure op onze website en in onze IT security nieuwsbrief. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!