Menu
NL
 

BTW in de praktijk

Deze 2-daagse BTW cursus is bedoeld als praktische handleiding voor iedereen die – vanuit een administratieve of fiscale functie – in de dagelijkse praktijk met BTW te maken heeft en zijn of haar BTW kennis wil actualiseren

BTW in de praktijk – studiemogelijkheden

Optie 1: 2-daagse cursus
Optie 2: In-company training

BTW-problemen – tal van praktische oplossingen

In deze 2-daagse BTW cursus worden de uiterst ingewikkelde BTW-materie en de meest recente BTW ontwikkelingen (actuele wet- en regelgeving, rechtspraak en ontwikkelingen in de praktijk) behandeld. Aan de hand van een groot aantal praktijkvoorbeelden en casusposities worden dié onderwerpen, die voor de praktijk van (groot) belang zijn, oplossingsgericht behandeld. Zowel de onderwerpen die als het ware de basis vormen van het huidige BTW-stelsel als actuele specifieke BTW-problemen komen aan bod.

Veel voorkomende en kostbare BTW-fouten

De docenten dragen praktische oplossingen aan voor tal van BTW-problemen en adviseren u bovendien hoe te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Veel voorkomende en kostbare BTW-fouten worden ook behandeld. De cursus bevat een schat aan waardevolle en praktische adviezen! Na deze cursus kunt u met een gerust hart uw aangifte en rapportages indienen en een controle van de belastingdienst zorgeloos tegemoet zien.

Een complete cursus over BTW voor iedere ondernemer en zijn adviseur

Alle ondernemers, maar ook instellingen als gemeenten en non-profit organisaties hebben te maken met BTW. Deze zeer intensieve cursus is bedoeld voor alle professionals die in de praktijk met BTW te maken hebben. Wij denken dan aan BTW-specialisten, controllers, hoofden administratie, bedrijfsfiscalisten, bedrijfsjuristen, accountants en belastingadviseurs.

BTW-cursus – PE-punten

Deze 2-daagse BTW cursus geeft u recht op de volgende PE-punten:

 • Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) - 16 punten
 • Register Belastingadviseurs (RB) - 16 punten geaccrediteerd
 • Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) - 16 punten

BTW in de praktijk – voorkennis

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze actuele BTW cursus.

BTW in de praktijk – niveau cursus

Deze 2-daagse cursus over BTW wordt gegeven op HBO-niveau.

BTW in de praktijk – aantal deelnemers

In deze 2-daagse interactieve en intensieve cursus overladen de docenten u niet met overbodige theorie, maar sluiten zij zoveel mogelijk aan bij de praktijk. U heeft volop de gelegenheid uw eigen praktijksituatie voor te leggen en antwoord te krijgen op uw vragen. Omdat deze BTW-cursus bijzonder interactief is, wordt een maximum van 12 deelnemers gehanteerd.

 

 

Programma

De BTW is zeer complex en beslist niet statisch. Het lesprogramma wordt daarom telkens aangepast aan de actuele ontwikkelingen. Onder meer de volgende onderwerpen staan op het programma:

 • Intracommunautaire transacties – spelregels
 • Het BTW 0%-tarief
 • (On)terechte vrijstellingen
 • Doorbelasten van kosten (in rekening courant) zonder BTW
 • De nieuwe regels van (elektronisch) factureren binnen de EU
 • Aan- en verkopen en verhuren van onroerend goed
 • BTW op privé-gebruik personenauto, de kantineregeling en overige personeelsvoorzieningen
 • Voorbereiding op een BTW controle van de belastingdienst
 • Opstellen en indienen van de BTW-aangifte, ICP en/of Intrastat
 • Welke boete kunt u oplopen en hoe moet u suppleren?
 • De laatste ontwikkelingen en actualiteiten

Brochure aanvragen

Certificaat

Iedere deelnemer ontvangt na afloop van de cursus een Certificaat van Deelname (instituutsdiploma).

Docent(en)

De docenten zijn allen vooraanstaande BTW-specialisten, die jarenlange ervaring hebben opgedaan, o.m. bij de 'big four'. De docenten gebruiken hun eigen ervaring om de theorie te ondersteunen en deze voor u direct toepasbaar te maken in de praktijk.

Startdata

Deze BTW cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk één dag. De lestijden zijn van 09.00 uur – 18.00 uur. De cursus wordt gegeven op een locatie in de omgeving van Breda - Dordrecht.

Training I:

 • 6 + 13 november 2019

Inschrijven

De kosten van deze 2-daagse BTW training bedragen € 1.480,- (excl. BTW) per persoon, incl. koffie, thee, lunches en documentatie.

In-company

Cursus BTW in de praktijk – in-house en op maat

Al vanaf 5 deelnemers kunnen wij de cursus BTW in de praktijk in-company (en op maat) verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Partners

Uw logo of banner hier? Word dan partner! Als partner heeft u de mogelijkheid om u en uw organisatie permanent onder de aandacht te brengen van uw doelgroep, o.m. via onze website, marketingbrochures en nieuwsbrieven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!